KRAL pumput varustettuna magneettikytkimellä

KRAL magneettikytkimellä varustetut pumput, kun kolmiruuvipumpulle ja tiivisteille asetetaan erityisiä vaatimuksia 

Tiivis ja puhdas
Terveydelle tai ympäristölle vaarallisia aineita ei saa vuotaa pumpusta ulos. Pumpattava neste voitelee perinteiset akselitiivisteet, minkä vuoksi tietty spesifioitu vuotomäärä on välttämätöntä käytön varmistamiseksi. Magneettikytkimet korvaavat perinteiset akselitiivisteet. KRALin magneettikytkimellä varustetut kolmiruuvipumput ovat täysin hermeettisiä ja ympäristö säilyy puhtaana.

Maks. lämpötila 300°C
Elastomeeritiivisteiden lämpövääristyminen ja lämpötilarajat rajoittavat kolmiruuvipumppujen  käyttöä korkeissa lämpötiloissa. KRALin magneettikytkimellä varustetulla kolmiruuvipumpulla pystytään pumppaamaan jopa 300°C lämpötilassa.

Alhaiset elinkaarikustannukset
Mekaanisten liukurengastiivisteiden varaosa- ja kunnossapitokustannukset lisäävät elinkaarikustannuksia. KRAL-kolmiruuvipumpuissa on standardina korkealaatuiset liukurengastiivisteet, jotka kuluvat normaalissakin käytössä, mikä lisää varaosa- ja kunnossapitokustannuksia. KRAL-magneettikytkimet ovat huoltovapaita, koska mekaanista liukurengastiivistettä ei ole. Myös kuulalaakeri on pitkäikäisempi. Magneettikytkimellä varustettu kolmiruuvipumppu maksaa itsensä yleensä kolmen vuoden käytössä takaisin.

Pumpattava tuote on suojattu
Perinteisiä tiivisteitä käytettäessä saattaa tiivistysraosta päästä pumpattavan nesteen joukkoon ilmaa. Jos neste kiteytyy hapen vaikutuksesta, saattaa seurauksena olla kallis seisakki. KRALin magneettikytkimellä varustetut kolmiruuvipumput on hermeettisesti tiivistetty, mikä suojaa pumpattavaa nestettä.

Alhainen hinta
Magneettikytkimien on kestettävä korkeita vääntömomentteja. Ne saattavat olla isoja ja kalliita, koska magneettien on oltava mahdollisimman suuria ja niitä on oltava monta. KRALin uuden sukupolven kolmiruuvipumpuissa kustannukset on optimoitu ja pumput on suunniteltu magneettikytkimien vaatimusten mukaisiksi. KRAL on jo monen vuoden ajan valmistanut menestyksellisesti magneettikytkimellä varustettuja kolmiruuvipumppuja. Käytännön kohteista saatu kokemus on hyödynnetty uusien pumppurakenteiden suunnittelussa.

Ylikuormitussuoja
Jos käyttörajat ylittyvät, kolmiruuvipumppu saattaa vaurioitua. Nesteessä olevat kiintoaineet saattavat aiheuttaa tukoksen ja rikkoa ruuvit ja pesän. Useimmissa tapauksissa korjaus ei kannata, vaan pumppu on uusittava. Jos käyttö on valvottua ja kolmiruuvipumppu pysähtyy, eivät kolmiruuvipumppu ja magneettikytkin vaurioidu.  Magneettikytkin voi estää vakavan vaurioitumisen.

Käyttöalueet
KRAL-kolmiruuvipumpuilla pumpataan polttoaineita, öljyjä ja muita syövyttämättömiä nesteitä. Niitä käytetään etupäässä teollisuuslaitoksissa, kuten esim.:

• Merenkulussa polttoaineiden kiertopumppuina.
• Muovin käsittelyssä eritoten polyuretaanisovelluksissa.
• Voimalaitoksissa polttoaineiden kiertopumppuina.
• Tehtaissa ja kemianteollisuudessa lämmönsiirtoöljyille.

Asiakkaan saamat edut
• Vuotamaton – ei jäämäkertymiä.
• Erittäin vähäinen kunnossapitotarve.
• Hermeettisesti tiivistetty – raskas polttoöljy, isosyanaatit ja muut herkästi reagoivat nesteet eivät joudu kosketuksiin hapen kanssa.
• Käyttölämpötila maks. 300°C.
• Korkea virtaus ja paine.

Haluatko tietää lisää? Klikkaa tästä ja ota yhteyttä.