W-Sarja

W-Sarjan KRAL-kolmiruuvipumput leikkuunesteille 

Vesiliukoiset leikkuunesteet ovat erittäin vaikeita pumpattavia nesteitä. Niiden viskositeetti on erittäin alhainen (vain 1 mm²/s), niitä on siirrettävä korkealla paineella ja ne sisältävät hankaavia aineita, lähinnä metalliroskaa.

Innovatiivisen rakenteensa, varsinkin pesän pinnoitteen, ansiosta KRAL-kolmiruuvipumppua voidaan käyttää jäähdytysnesteiden pumppaamiseen. KRAL pinnoittaa pumpun pesän kestävällä polymeerillä, joka pystyy absorboimaan kiintoaineita. Käyttötarkoituksen mukaan voidaan käyttää myös muita aineita.

Vesiliukoisia jäähdytysnesteitä pumpataan korkeilla paineilla, maks. 120 bar, sillä muuten jäähdytys ei olisi riittävää eivätkä kiintoaineet huuhtoutuisi pois. Kolmiruuvipumpun tasapainotussylinterissä on suutinkuristimia vuodon vähentämiseksi, minkä ansiosta hyötysuhde pysyy korkeana.

Ruuvimateriaali ja pesän pinnoite parantavat liukumisominaisuuksia niin paljon, että alhaisen viskositeetin omaavien nesteiden pumppaus on helppoa. KRAL-jäähdytysnestepumppuja toimitetaan sekä kuiva- että märkäasennukseen. Kiinnityslaippa soveltuu automaattisesti pystysuoraan märkäasennukseen.

Erityisvaatimukset
Kolmiruuvipumpuilla on muihin pumpputyyppeihin verrattuna monta erinomaista ominaisuutta. Kolmiruuvipumppu on jatkuvatoiminen, vähäsykkeinen ja hiljainen. Jopa pienten pumppujen tilavuusvirta on korkea. Jäähdytysnesteet ovat vaikeita nesteitä, joiden viskositeetti on niinkin alhainen kuin 1 mm²/s (1 cSt). Niitä on siirrettävä korkealla paineella ja ne sisältävät hankaavia kiintoaineita, useimmiten metallijäämiä.
Innovatiivisen rakenteensa ja pesämateriaaliensa ansiosta KRAL-kolmiruuvipumpulla on monia etuja vesiliukoisten jäähdytysnesteiden pumppauksessa.

 

Likaa? Ei mikään ongelma!
Jäähdytysnesteiden metallijäämät hankaavat kulumia kolmiruuvipumppujen sisäpinnoille. Jos asialle ei tehdä mitään, vaurioituvat pesä, ruuvit ja kuulalaakerit. KRAL pinnoittaa pesän kestävällä polymeerillä, joka absorboi kiintoaineita tietyissä määrin. Pumpattavasta tuotteesta riippuen voidaan käyttää myös muita materiaaleja. Kolmiruuvipumppu on lisäksi varustettu kestovoidellulla ulkopuolisella laakerilla, joka ei joudu kosketuksiin pumpattavan tuotteen kanssa.

Asennusvaihtoehdot
KRAL-jäähdytysnestepumppu voidaan toimittaa kuiva- tai märkäasennukseen. Siihen on jo valmiiksi asennettu kiinnityslaippa pystysuoraa märkäasennusta varten.

Asiakkaan saamat edut
• Kestävällä polymeerillä pinnoitettu pumpun pesä absorboi kiintoaineita.
• Korkea paine alhaisella viskositeetilla.
• Saatavana monia asennusvaihtoehtoja.

Haluatko tietää lisää? Klikkaa tästä ja ota yhteyttä.